Couscous

published on

Nimikin jo kertoo, että kohta tulee jotain couscous juttua.  Couscous on mulle aika uus tuttavuus ja nyt jälkeen päin oon miettinyt, että miksi? Niin helppoa ja hyvää! Voisin melkein sanoa, että couscousin teko on jopa helpompaa kun nuudelien! Joten Nelsson, kannattaa myös sun joskus kokeilla:) Oon syönyt couscousia lisukkeena tai sitten tehnyt siitä herkullista salaattia. Tän päivän ohjeena salaatti ja siihen ylläripylläri sitruuna-kermaviilikastike. Ennen viikonloppua on tulossa hiukan erilaisempaa postausta, oon meinaan huomenna menossa Tampereen eurooppalaisella ruokatorille ja ajattelin ottaa kameran mukaan taskurahan lisäksi! Ruokatori avattiin tänään ja kestää siis sunnuntaihin asti ja paikkana on Hämeenpuisto.

Ohje:
Sitruuna-kermaviilikastike

1/2 purkkia kermaviiliä
1/2 sitruuna
2tl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria, suolaa ja sitruunapippuria

Couscous salaatti 1-2 henkilölle

1dl couscousta
1dl vettä
1rkl appelsiinimehua
1 tomaatti
kurkkua
1 avokado
fetajuustoa
1 punasipuli

Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita 1dl vettä ja 1 rkl appelsiinimehua pieneen kattilaan kiehumaan (appelsiinimehu ei ole pakollinen, mutta antaa hyvää makua)
Kun vesi kiehuu, nosta kattila pois liedeltä ja kaada 1dl couscousta sekaan. Sekoita. Laita kansi päälle ja sivuun noin. 5 minuutiksi. 
Sekoita couscousta.
Leikkaa vihannekset ja yhdistä couscousiin.

RELATED POSTS

Lähetä kommentti

Kommentit

Popular Posts