Tahmea aloitus

published on

Tää on tosi jännää! Ihka ensimmäinen blogikirjoitus. Aluksi voisin kertoa hiukan itsestäni. Olen 21-vuotias nuori nainen Tampereelta, kotoisin Loimaalta. Opiskelen tällä hetkellä suunterveyden hoitajaksi ja ajatus on jatkaa hammasalalla eteenpäin. Perheeseeni kuuluu vanhempani ja ihana pikkusiskoni, joka olikin heti kerrottuani blogin perustamisestani, lykkäämässä omaa jauhelihan-maustamis ohjettansa tänne, So we'll see! Haha

Miksi aloin kirjoittamaan blogia?
Olen todellinen ruoan ystävä ja jokainen, joka vähääkään minua tuntee kyllä tietää sen! Rakastan syödä ruokaa, tehdä ruokaa ja katsoa ruokaa. Blogini tarkoitus on jakaa teille testaamiani ja hyväksi havaittuja reseptejä niin alku-, pää-, kuin jälkiruuista. Reseptien rinnalla kirjoittelen hetkiä omasta arjestani.

Aloitus on hieman tahmea, mutta mausta tinkimätön! Pari viikkoa takaperin pidimme kavereiden kesken kesäjuhlat ja minä sain vastata taas jälleen makeasta puolesta. Hain reseptejä netistä kavereidein ohjeistusten mukaan "makeaa ja suklaista". Törmäsinkin LunniLeipoo-blogin Nutella-juustokakkuun ja tadaa, eikun aineita kaupasta hakemaan!

Ainekset

Pohja;
175g Domino keksejä
80g voita
Täyte;
130g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
2kpl kananmunia
150g ranskankermaa
100g nutellaa

Tee näin

2 t 15 min
Ota ranskakerma,munat ja tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna sitten hieman jäähtyä.
Valmista pohja, murskaa keksit ja lisää voisula keksimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuuan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni päälle 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sen jälkeen lisää valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä hiukan nutellaa mikrossa ja otan pikkulusikalla nokareita ja tiputtele niitä juustokakun pinnalle. Ota veitsi ja vedä haluamasi näköistä kuviota pintaan.

Paista juustokakkua n.40-50min, kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta, mutta on keskeltä vielä hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi, että kosteus poistuu. Laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä uunissa vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä, ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä ja katoaa suihin muuten minuuteissa!


RELATED POSTS

Lähetä kommentti

Kommentit

Popular Posts