Budapest part 1

published on

Heipparallaa! Reissusta kotiuduttu ja kännykästä purettu vähän kuvia koneelle. Reissu meni hyvin, vaikka muutamana päivänä satoi vettä taivaalta. Jaoin Budapestistä kertovat postaukset kahteen osaan. Ruokaan ja nähtävyyksiin. Tässä postauksessa siis luvassa ravintoloita, joissa illallistimme ja ruokakuvia, joista vesi herahtaa ihan varmasti kielelle. Lets's start.

Baltazar Grill and Wine
Meidän hotellissamme Baltazarissa, oli siis aivan mieletön ravintola. Aamupala oli ala carte tyyppinen, listasta sait valita mieleisen annoksen. Annosten lisäksi oli listalla munakaslistaa, hedelmiä ja yogorttia erilaisilla lisukkeilla. Itselleni lempparikseni syntyi NewYork Bagel ja Croque madame. Syötiin oikeastaan iltaisin aina Budan puolella ja kaikki ravintolat, joissa käytiin olivat Budan Top 10 rafloja. Baltazar oli aivan ihana hotelli ja ennen kaikkea sisustus oli mieleeni. Baltazar oli hyvin boheemi ja ruoka oli gourmeeta katuruokaa. Ja täällä söin myös parasta katkarapu caesarsalaattia, mitä ikinä! Yummy
Baltazar hotel, aulaKuhaa persiljaperunoilla ja kermaviilikastikkeella


Aamupala. Croque madame ( Briossi. kinkku, juusto, häränsilmä muna)21 hungarian kitchen
Perinteinen unkarilainen ravintola "uudella fistillä". Erittäin kodikas ja lämminhenkinen ravintola, jossa henkilökunta piti hyvää huolta asiakkaista. Tarjosivat ruoan kanssa vain unkarilaisia viinejä ja tämä oli ensimmäinen paikka, jossa kysyttiin haluaisimmeko maistaa aluksi Palinkaa (perinteistä viinaa). No tottakai, jokaiselle oma pikku snapsi pöytään. Kyllä mä sitä haistoin ja maistoin, mutta ei.. Muistutti liikaa tequilaa :D Ruoat olivat kevyitä ja raaka-aineet läheltä hankittuja. Ravintola oli melko pieni ja iltaa varten tarvitsi tehdä pöytävaraus.
Metsäsieni risotto parmesanvaahdolla & jälkkäriksi creme brulee ja vihreä omena sorbetti
 

Pest-Buda
"Grandma's home style"- tyylinen unkarilainen keittiö. Yksi Unkarin vanhimmista ravintoloista. Myös tämä oli sisältä todella kodikas ja sisällä vallitsi hyvin rento ilmapiiri. Pest-Buda tarjoili vain unkarilaisia viinejä ja suosi läheltä tulevia raaka-aineita. Lista koostui pääosin moderneiksi muunnetuista unkarilaisista perinneruuista. Pest-Budassa oli hyvin pöytiä, mutta myös tänne on hyvä tehdä iltaisin pöytävaraus. Meidän onneksemme ilta oli lämmin, eikä nähty estettä jäädä ulkoterassille odottelemaan juomien kanssa pöytien vapautumista.
Grillattua kuhaa paahdettujen rapujen, perunoiden, pinaatin ja appelsiini-shamppanja kastikkeen kanssa. Jälkkäriksi suklaa souffle vanilja jäätelön ja kirsikka raguun kera.

Sellaisia annoksia tuli suuhun siis pistettyä tällä minilomalla:) Jos Budapestin reissua joskus suunnittelette, niin lämpimästi suosittelen näitä kaikkia kolmea ravintolaa, joissa me ehdimme käymään. Älyttömän ihania paikkoja kaikki ja ennenkaikkea ruoka oli todella hyvää! Nyt rupean väsäämään kuvia nähtävyys- mitä tein lomalla- postaukseen. Öitä ja pikaisiin kuulumisiin!

RELATED POSTS

Lähetä kommentti

Kommentit

Popular Posts