Budapest part 2

published on

No mooooi! Mun pikaisiin kuulumisiin on kyllä nyt muutamina kertoina venynyt viikkoon. Älyttömästi on vaan ollut iltaisin puuhattavaa.  Mutta nyt siis tulin kirjoittelemaan meidän Budapestin reissun nähtävyys päivästä. Mehän oltiin siis kolme kokonaista päivää Unkarissa, joten ei siinä nähnyt kuin pienen osan suurta kaupunkia.
 Kävellen lähdettiin aamulla liikkelle Budan linnaa kohti. Matkan varrella oli Matiaksen kirkko, joka itse asiassa kuuluu Budan linnaan. Kirkko oli todella kaunis ulkoapäin ja reunalta oli kauniit näkymät alas kaupunkiin. Ennen linnaa vielä päätettiin mennä hiukan maan alle katsastamaan linnaan kuuluva labyrintti. Labyrintin kiersi noin puolessa tunnissa ja jos vaan on aikaa kannattaa käydä katsomassa. Oli se kyllä joistakin kohdin pelottavakin. Pimeet kohdat mentiin neljän älypuhelimen taskulampun voimin läpi, haha. Labyrintista ei ole minkään laisia kuvia, sillä kuvaaminen oli siellä kielletty. Labyrintin jälkeen käveltiin linnalle. Budan linnavuori on kenties kaupungin tärkein yksittäinen nähtävyys. Tällä hetkellä Budan linnassa toimii useita tärkeitä museoita. Me ihasteltiin linnaa vain ulkoapäin sillä linna oli valtava!
  
Budan Linna & Parlamenttitalo
 

Linnalta lähdettiin alas kaupunkiin. Ketjusillan ylitettyä ja pienen juomatauon jälkeen lähdettiin kävelemään Parlamenttitalolle. Maailman suurin parlamenttitalo oli minun mielestäni Budapestin kaunein rakennus. Turistit olisivat päässeet rakennuksen sisälle, mutta ohjattu tunnin kierros ei viehättänyt minua eikä matkaseuralaisia, joten parlamenttitalostakin jäi muistoksi vain pintaraapaisu.

 House of Terror Museum
(Terror Haza)
Yksi museohan sitä piti kiertää ja olin jo vähän ennen reissua googletellut millaisia museoita ja nähtävyyksiä sitä kannattaa Budapestissä oikein käydä katsomassa. Mulle hyppäs muutamasta paikasta näyttöön Terror museo ja ehdotin sitä matkaseuralle. Niinkuin minä, myös muut innoistuvat tästä eri tyyppisestä museosta. Rakennusta ei voi olla huomaamatta, sillä taivasta kohden lukee metrin kokoisin kirjaimin sana TERROR kahteen eri suuntaan. Talossa mielenkiintoisinta oli se että, siellä olivat pitäneet päämajaansa sekä natsit että kommunistit. Talon pohjakerroksessa kidutettiin ja teloitettiin unkarilaisen Arrow Cross-puolueen toimesta satoja uhreja ja juuri tämä pohjakerros oli museon pysähdyttivin kerros hirttohuoneineen ja valokuvineen.
Museo oli rakennettu neljään kerrokseen, jotka piti kiertää tietyssä järjestyksessä, mutta kierroksen sai tehdä itsenäisesti. Museossa kuvaaminen oli kiellettyä kaikissa muissa kerroksissa paitsi ensimmäisessä, jossa oli näytillä panssarivaunu taustanaan talon uhreja. Kerroksissa oli paljon elävää kuvaa Hitleristä ja keskitysleireistä. Museossa oli myös paljon historiaan liittyviä esineitä näytillä. Museo oli kyllä todella erilainen ja surullinen, mutta ei niinkään pelottava mitä luin muutamasta lähteestä. 
 


Pig Slaughtering and Sausage Festival

Joo mähä sitten nappasin Museolta Syys-Lokakuun tapahtuma vihkosen ja bongasin sieltä nää festarit. Ei ollenkaan huono bongaus. Taksit alle ja tapahtumapuistoa kohti. Festivaalien suuruus yllätty mut täysin! Sisälle maksoi 6 euroa. Makkarakojuja, kaljaa ja musiikkia. Pääosin festarit siis koostuivat tästä. Keli oli hyvä niin mikäs siinä, jokainen hakemaan itselleen sopivinta makkara annosta! Mun tuli syötyä puokkiin makkarapizzaa, makkaraleipä töttöröä, tuoreita chipsejä ja unkarilaista PUTKIPITKOPULLAA! Oih se oli namia! Taikina kierretään putken päälle ja laitetaan paistumaan. Rapsakka kuori ja sisältä melkein jopa raakaa. Maun sain päättää lopuksi itse, me maistettiin kanelia ja vaniljaa! Molemmat olivat aivan taivaallisia. 


 
Tälläisissä paikoissa siis kerittiin kahtena päivänä käymään shoppailun lisäksi. Nyt olen taas yhtä kaupunkia rikkaampi :)
RELATED POSTS

Lähetä kommentti

Kommentit

Popular Posts