Muu maa mustikka

published on

Heipparallaa! Viikonloppu alkaa olemaan pulkassa ja tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää.  Korvapuusteihin voit katsoa ohjeen pari postausta alempaa. Mun viikonloppu ei ollut mitenkään ihmeellinen. Perjantaina ei ollut suunnitelmissa yhtään mitään, tein mustikka-vaniljakakun ja illalliseksi vielä uuniperunat ja kala uuniin, namskis. Lauantaina olin katsomassa labyrintti-aavikkokokeet leffan, mutta oli kyllä minusta pienehkö pettymys verrattuna ykköseen. Tää sunnuntai onki mennyt aika pitkälti yöpaidassa sohvalla löhöilyyn. Joten miksen kirjottaisi ohjetta perjantaina tekemään kakkuuni ja laittaisi muutamaa kuvaa näytille. Hyviä kuvia saikin hiukan etsiä kamerasta, olin vähän suhaisemalla ottanut niitä, mutta kyllä sieltä nyt ainakin nämä pari oli ihan julkaisukelvollisia. Olkaapa hyvät ja hauskaa alkavaa viikkoa!

Ohje:
Mustikka-vanilja juustokakku
50g voita
170g digestivekeksejä
300g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
1 prk flora vispi
1dl mustikoita
1/2dl sokeria
4 liivatetta
2rkl vettä
valkosuklaata koristeluun

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi sekaan. Painele vuuan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto, rahka, mustikat ja sokeri keskenään.
Sekoita flora vispi.
Yhdistä flora vispi muihin sekotettuihin aineksiin.
Kuumenna 2rkl vettä mikrossa ja lisää liivatteet veteen. Kaada koko ajan sekoittaen liivatevesi kakkuseokseen.
Ota pohja jääkaapista ja kaada seos sen päälle. Laita jääkaappiin takaisin hyytymään.
Jos tahdot voit tehdä koristeita valkosuklaasta leivinpaperille ja laittaa ne hetkeksi pakastimeen kovettumaan tai ripotella vain mustikoita hyytyneen kakun päälle.
Lisää koristeet, kun kakku on hyytynyt.
   


RELATED POSTS

2 kommenttia

Kommentit

Popular Posts