Illan korvapuustit

published on

Moikka taas! Täällä blogin puolella on ollut vähän hiljaista, kun on ollut niin paljon tekemistä, että ei ole oikein ehtinyt kirjoitella. Ja kavereiden kanssakin tuli viime viikolla oltua aika mukavasti, niin lähinnä sitä tuli sitten syötyä ulkona, hupsista! Oon ajatellut, että kirjoitan tulevaisuudessa kokemuksia eri rafloista. Oon nyt aika monessa kivassa paikassa täällä Tampereellakin käynyt syömässä, niin ajattelin että olisi kiva tuoda niitä positiivisia kokemuksia esille. Ehkä jotkut innostuu vieraillessaan Tampereella käymään kirjoittamissani paikoissa.
Mutta jees, tänään on maanantai ja koulusta etätyöpäivä. Minähän sitten sen annetun tehtävän väänsin jo eilen puoliksi valmiiksi, koska eilen vilkaistu säätiedotus lupas hyvää keliä täksi päiväksi ja niinhän tuolla aurinko paistaakin aivan siniseltä taivaalta! Lämpötila tällä hetkellä +15 ja kyllä, aion mennä kaupungille käppäilemään.  Mutta se mistä mä tulin tänne höpiseen on eilinen. Itseasiassa päivä tais mennä aikalailla sohvalla makoillessa susijengin matsia ja suomi-ruotsi maaottelun toista päivää seuratessa. Mulla oli sellanen kahden kanavan taktiikka menossa, hitsi kun pitikin olla osaksi päällekkäin! Mä tykkään katsoa urheilua telkusta ja varsinkin yleisurheilua. Mulla on kylläkin ehkä yksi poikkeus.. Formulat? Tylsää katsottavaa.. Hah! Illalla tietty rupes tekee mieli jotain hyvää ja sormet syyhys, kun en ollut edeltävällä viikolla tehnyt varmaan mitään muuta,kun pilkkonut vihanneksia salaattiin. No, mun rupes tekee mieli pullaa. Eikun taikina hommiin sitten vaan. Tein korvapuusteja ja siitä mun iltapala sitten koostuikin, korvapuusteista ja maidosta. Loput pakkaseen jemmaan ja maha kipeenä nukkumaan. Aina kun pitää tietty sitä taikinaa popsia siinä samalla...

Ohje:
Korvapuustit
yksi pelti

25g tuorehiivaa (tai kuivahiivaa, ohjeet paketissa)
2,5dl maitoa
1 kananmuna
1dl sokeria
1tl suolaa
1tl vaniliinisokeria
1rkl kardemummaa
n.8 dl vehnäjauhoja
80-100g sulatettua voita

-
voita
kanelia
sokeria
1 kananmuna

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, mausteet ja jauhoista suurin osa. Lopuksi kaada vielä sulatettu voi ja lisää jauhoja tarkkaillen taikinan koostumusta. Anna kohota lämpimässä vesihauteessa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (n.40min).
Jaa taikina kahteen osaan. 
Kauli osat tasaisiksi levyiksi. Sivele päälle voita ja ripottele kanelia ja sokeria runsaalla kädellä niin että levy peittyy. Kieritä levy rullalle ja leikkaa n.2-3cm levyisiä paloja. Minä itse tein ns. rusetin ja käänsin keskikohdasta palat ympäri, mutta kukin tyylillään, olkaa luovia!
Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja nosta uuniin kun olet saanut kaikki tehtyä!
Paista 200 asteessa n. 15min ( paistoaikaan vaikuttaa pullien koko, joten ole tarkkana!)

Hotki, syö, ihan miten vain :) 




  



RELATED POSTS

Lähetä kommentti

Kommentit

Popular Posts