Pannu pannukakku

published on


 Yksin asuessa ei viitsi ruveta tekemään hyviä herkkuja mitään kauhean suuria määriä. Pannullinen on juuri sopiva määrä minulle... No ei vais, kyllä tästä riittää kavereillekkin! Pannu täynnä omenatäytteistä pannukakkua ja mitä vielä, tämä herkku on gluteeniton! Tällä viikolla vietämme keliakiaviikkoa. Sen tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta keliakiasta ja sen vaatimasta ruokavaliosta. Tämän insipiroimana  kirjoitan tällä viikolla blogiini muutaman keliaakikolle sopivan jälkiruoan, jotka olen testannut ja hyviksi herkuiksi todennut! Tänään tein siis gluteenitonta omenapannukakkua, olkaa hyvät!

Ohje:

3 isoa omenaa
nokare voita
1tl kanelia
1rkl hunajaa
1 sitruunan kuori
4kananmunaa (eroteltuina keltuaiset ja valkuaiset)
2 rkl sokeria

lisukkeeksi  mascarponejuustoa

Laita uuni päälle 200 asteeseen.
Kuori ja pilko omenat.
Laita pannulle voinokare ja omenat sekaan kuullottumaan. Kun omenissa on hyvä väri siirrä pannu sivuun.
Sekoita keltuaiset, sitruunan kuori, hunaja ja kaneli.
Vatkaa valkuaiset ja 2rkl sokeria kiiltäväksi vaahdoksi.
Nostele valkuaisvaahto keltuaisten ja mausteiden sekaan varovasti.
Kaada vaahto pannulla olevien omenien päälle ja laita uuniin n.10 minuutiksi.
Valmis nautittavaksi!
Valmis vaahto näyttää tältä, kun olet sekoittanut valkuaisvaahdon keltuaisiin ja muihin mausteisiin.



RELATED POSTS

Lähetä kommentti

Kommentit

Popular Posts